Dárky šité na míru

Originální ruční výroba

Novinky

Bambusový háj (20.10.20)

K mému velmi příjemnému překvapení jsem byla doporučena rodině z pražských Zdib. Mé potěšení ještě umocnil fakt, že to byl můj známý truhlář, který bude pokoj vyrábět.

Jedná se o devítiletá dvojčata Nelu a Ellu. Bydlí v rodinném domě a sdílí pokoj o celkové výměře cca 16 m2. Návrh objednala maminka a všechna tři děvčata měla poměrně jasnou představu o tom, jak by měl pokojíček vypadat. Bílá a zelenkavá by měly vévodit celému prostoru. Vyvýšené postele do L, ke kterým vedou schody s úložných prostorem, byl další z mnoha požadavků. Hodně věcí bylo dispozičně daných, jako třeba umístění televize a zachování stávající vestavěné skříně. Sestry mi nakreslily i svoji představu a trvaly na tom, že v pokoji nesmí chybět pandy a pravý bambus. To rozhodlo o celkovém konceptu.

Design jsem pojala nadčasovým bílým nábytkem, který je doplněn výraznou tapetou s motivem bambusového háje s pandami. Motiv kruhu, který symbolizuje řez rostlinou, se objevuje v různých velikostech. Buď jako úchytky úložného prostoru schodiště, nebo jako výřez u postelí. U knihovny má kromě estetické i funkci praktickou, aby i po otevření bylo možné sledovat televizi. Kovové trubky mají konstrukční význam a připomínají bambusové stonky. Pracovní stoly jsou doplněny o přídavný sklápěcí pultík a opakující se motiv zelené tyče. Tady má doslova odlehčit pracovnímu prostoru a lze na ni umístit jak lampičky, tak i závěsné úložné dózy a kapsáře na školní pomůcky. Živé bambusy, které si holky moc přály, jsem umístila do truhlíků na nízký parapet. Mohou sloužit zároveň jako živá zástěna studijního prostoru.

„S KP Ateliérem jsme realizovali dva projekty pro společnost KOFOLA - adventní věnce a velikonoční vajíčka. Spolupráce byla pokaždé bezchybná a výsledek precizní. “

Alena Hornofová, Senior event manager, New Wave